MACARONS
„Oamenii iubesc macarons pentru că sunt mici, drăguțe, extrem de parfumate și reprezintă cadoul perfect pentru o petrecere.”
Pierre Herme
Aduse în Hexagon de Catherina de Medici, inventate în Tours, perfecționate de măicuțe în Nantes sau descoperite în Siria? De fapt… cui îi pasa? Cert este că macarons au fost transformate în vedetele începutului de secol XXI de către francezi.
Totul a început cu ideea cofetarilor Casei Ladurée de a lipi împreună două cochilii de macarons și a continuat cu sclipirea de geniu a lui Pierre Hermé care le-a adăugat elementele lipsă: cremă și culoare. Noi vi le prezentăm în varianta pariziană, artizanală, cu pudră de migdale: rotunde, fine, crocante la exterior, moi în interior și umplute cu cremă din abundență.
Totul a început cu ideea cofetarilor Casei Ladurée de a lipi împreună două cochilii de macarons și a continuat cu sclipirea de geniu a lui Pierre Hermé care le-a adăugat elementele lipsă: cremă și culoare. Noi vi le prezentăm în varianta pariziană, artizanală, cu pudră de migdale: rotunde, fine, crocante la exterior, moi în interior și umplute cu cremă din abundență.