POVESTEA NOASTRĂ
Atelierul de Deserturi… un univers al emoţiilor… este un proiect realizat în parteneriat cu Zexe Cofeturi, în care pasiunea și experienţa Alinei sunt desăvârșite de virtuozitatea și creativitatea Anei.
Din dorinţa de a aduce în zilele noastre strălucirea de altă dată a deserturilor românești, am conceput o cofetărie vie, modernă, de avangardă. Fiecare prajitură din Atelierul de Deserturi ne reprezintă, este ca și prietenia noastră: surprinzătoare, elegantă și echilibrată.

ALINA
M-am născut în Ardeal, acolo unde bucătăria este ridicată la rang de artă. Licenţiată inginer, am profesat mai apoi în domeniul comercial și financiar. De-a lungul celor peste 15 ani de experienţă în afaceri, în timpul numeroaselor mele călătorii prin lume dar mai ales la Paris, capitala mondială a patiseriei de avangardă, am redescoperit parfumul cofetăriei cu stil. M-am îndrăgostit iremediabil, am urmat cursuri de specialitate și am avut parte de experienţe inedite, cum ar fi întâlnirea cu Pierre Hermé - ”Picasso-ul cofetăriei mondiale”, sau workshop-ul cu Christophe Felder - inventatorul desertului rafinat destinat restaurantelor.

ANA
În urma experienţei trăite în Franţa ca elevă a Școlii de Cofetari din Montbeliard sub îndrumarea maestrului Eric Vergne, membru al Relais Desserts, am realizat că perfecţiunea în acest domeniu există și că poate fi atinsă prin muncă, pasiune, organizare și ingrediente de calitate. Într-un mediu în care cofetăria este considerată Artă, fiind un veritabil mod de expresie a sensibilităţii, asemenea muzicii, picturii sau sculpturii, am învăţat cum o prajitură trebuie să surprindă și să antreneze toate cele cinci simţuri ale gourmet-ului.