GLOSAR
Bavaroise
cremă de lapte care conţine gelatină

Biscuit sablé
blat sfăramicios lucrat la rece manual

Compoté
fructe întregi fierte în suc propriu cu zahăr şi lămaie

Cremă Mousseline
cremă de lapte îmbogăţită cu unt

Cremeux
cremă fină din lapte şi gălbenuşuri fiartă la 82oC, în care se adaogă la final unt pentru onctuozitate

Crumble
amestec de fructe de fructe cu zahăr, făina şi unt, copt în cuptor până devine crocant

Dacquoise
Blatul Dacquoise este un blat ușor din bezea și alune de pădure, specific zonei de sud-est a Franței. Numele acestuia vine de la locuitorii orașului Dax (les Dacquois).

Emil Frédéric
cofetar bucureştean şcolit la marile case de profil din Franţa, Elveţia, Germania, Egipt şi America, publica în anul 1928 la "Cultura românească" primul "Manual practic de cofetărie" românesc, gândit anume "pentru cofetari şi particulari"

Joconde
blat umed, subţire şi foarte elastic, cu migdale în compoziţie

Mousse
Crema aerată şi diafană a apărut prima oară sub numele de “Mousse au chocolat” când Menon, savantul gastronom al Franţei secolului al XVIII-lea a denumit-o astfel după spuma care se forma deasupra ciocolatei cu lapte. În România, Emil Frédéric folosește în cartea sa de cofetărie din 1928 denumirea de mousse; în celelalte cărți de specialitate o regăsim sub numele de “spumă”.

Pain de Gênes
blat dens cu migdale

Relais Desserts
asociaţie gurmandă care reuneşte de peste 30 de ani elita cofetarilor din 19 ţări promovând cofetăria franceză de lux în toate colţurile lumii

Valrhona
producător de talie mondială al ciocolatei - provine din valea Rhonului şi a fost primul care a înţeles că ciocolata, ca şi vinul este profund influenţată de locul unde a fost cultivată materia primă, în cazul nostru boabele de cacao